Hoe verloopt mijn aanvraag?

Je hebt alle voorwaarden gelezen. Je bent met alle ingevulde documenten naar ons kantoor geweest en je bent ingeschreven.

 

  • Je krijgt van ons je inschrijvingsbewijs en je definitieve inschrijvingsnummer. Hou dit zeer goed bij.
  • Je komt op de wachtlijst terecht. Waar je wilt wonen, de grootte van je gezin en de voorrangsregels bepalen je plaats op de wachtlijst. Hoelang je moet wachten, varieert dus tijdens je wachtperiode.
  • Sta je vier jaar of langer ononderbroken op de wachtlijst en huur je dus op de private huurmarkt, dan kom je wellicht in aanmerking voor de maandelijkse huurpremie.
  • Voor elke toe te wijzen woning duidt de verhuringscommissie altijd 1 effectieve en minimum 3 reserve kandidaat-huurders aan. Als jij tot deze groep behoort, krijg jij van ons een brief en word je uitgenodigd om samen met de andere kandidaat-huurders de woning te bezichtigen op een vast moment. In de brief wordt je rangschikking vermeld. Als de hoger gerangschikte kandidaat-huurders de woning weigeren of niet aanwezig zijn op het bezichtingsmoment, wordt telefonisch contact opgenomen met de volgende kandidaat-huurder. Zorg dus dat we altijd van jou het laatste adres en telefoonnummer hebben. 
  • Als je niet aanwezig bent op de kijkdag of je reageert niet op een telefonische oproep, dan wordt dit als weigering beschouwd. Een weigering wordt enkel genoteerd als de kandidaat-huurder de woning effectief kan huren.